Türkiye Kalite Ödülleri
Kalite Birliğ,Türkiye Kalite Ödüllerini veriyor.
"En büyük sponsorluk bedelini verene en büyük ödül verilir" anlayışında olmadı!
Objektif kriterler eşliğinde, hiç bir bedel almadan, Türkiye Kalite Ödüllerini Bursa'da düzenlediği muhteşem organizasyonlarla hak edenlere takdim etmeye devam ediyor...
TÜRKİYE KALİTE ÖDÜLÜ ALAN
KİŞİ / KURUM VE KURULUŞLAR;
1. MEHMET YILMAZ ARIYÖRÜK (TSE'NİN EFSANE BAŞKANI)
2. HAYRETTİN KARACA
(TEMA VAKFI BAŞKANI)
3. BURSA TİCARET VE SANAYİ ODASI
4. ARÇELİK AŞ.
5. ETİBANK AŞ.
6. YAVUZ İSKENDEROĞLU
7. ULUDAĞ MADEN SULARI
***
- KALİTE ŞEHRİ’NDE KALİTE’YE ÖDÜL
- 2012 ‘TÜRKİYE KALİTE ÖDÜLÜ’NÜ HAYRETTİN KARACA ALDI…
- 2012 ‘KALİTE ŞEHRİ FARKINDALIK ÖDÜLÜ’NÜ OSMANGAZİ BELEDİYESİ ALDI…
- KARAMAN: 'ÖDÜL HAKEDENE VERİLMELİ…'
Türk Standartları Enstitüsü(TSE) Bursa İl Koordinatörlüğü ve Kalite Birliği tarafından, ‘2012 Türkiye Kalite Ödülü’ TEMA Vakfı Kurucusu ve Onursal Başkanı Hayrettin Karaca’ya, ‘2012 Kalite Şehri Farkındalık Ödülü’ ise Osmangazi Belediyesi’ne verildi.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda(BTSO) gerçekleşen ödül töreninde, AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin, Vali Yardımcısı Adnan Çakıroğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen ve çok sayıda kurum ve kuruluşunun temsilcileri hazır bulundu.
Kaliteye önem vererek, kalite ile farkındalık oluşturan tüm kuruluşlara ilgilerinden dolayı teşekkür eden TSE Bursa İl Koordinatörü Mustafa Karaman, Kalite Şehri Bursa’da böyle güzel ve anlamlı bir organizasyonda birarada bulunmanın kıvancını yaşadıklarını ve ödül hakedene verilmeli prensibiyle hareket ettiklerini belirtti.
Karaman, Kalite Birliği olarak 2010 yılı ödülünü ‘Kaliteyi Bayraklaştıranlar’ kapsamında TSE eski Başkanı Mehmet Yılmaz Arıyörük’e, 2011 yılı ödülünü de ‘Eğitimde Kalite’ kapsamında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’na verdiklerini hatırlatarak, 2012 yılı için TEMA Vakfı Kurucusu ve Onursal Başkanı Hayrettin Karaca’yı bu ödüle layık gördüklerini, TSE Bursa İl Koordinatörlüğü olarak da ‘Kalite Şehri Farkındalık Ödülü’nü Osmangazi Belediyesi’ne vereceklerini aktardı.
ÇAKIROĞLU: ‘ EN BÜYÜK GÜÇ KALİTE’
Aynı zamanda TSE Bursa Danışma Kurulu Başkanı olan Vali Yardımcısı Adnan Çakıroğlu ise yaptığı açılış konuşmasında, “Bilgi ve teknolojinin hızla gelişerek, rekabetin arttığı bir toplumda kalite, günlük yaşamımıza yansımaktadır. Günümüz ekonomisinde başarılı olmak için de ürün ve hizmetlerin kalitesini artırmak gerekmektedir. Kalite bilincinin yükseltilmesi ve yaygınlaştırılması gerekliliğine inanıyoruz. Gelişen ve değişen dünyada en büyük güç kalite olduğuna göre, kaliteye giden yol standartlardan geçiyor. Standardı bulunmayan bir ürünün tüketiciye herhangi bir katkısı olmamaktadır. Gelişmiş ülkelerin en önemli özelliği standartları aktif hale getirerek, üretim ve ticarette standardizasyonu yakalayabilmektir. Artık kalitenin maliyetini hesaplayamayan kurum ve kuruluşlarının ayakta kalması mümkün gözükmemektedir. Dolayısıyla gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak bizlerin asli görevidir” dedi.
TSE’nin Kalite Birliği’yle organize ettiği bu anlamlı çalışmayı tebrik ettiğini söyleyen Çakıroğlu, “Yaşamımızın her alanında kaliteyle karşılıyoruz. Toplumda kalite bilincini oluşturmak ve bu bilinci yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen bu ödül töreninin, Kalite Şehri’ne ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
ŞAHİN: ‘HİZMETTE KALİTE AMACIMIZDIR’
Siyasi irade olarak hizmette kaliteyi amaç edindiklerini vurgulayan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, gerçekleştirilen yasal düzenlemelerle, standart haline gelmiş kaliteyi teminat altına aldıklarını ifade etti.
Kaliteyi oluşturan unsurların hayatımızı kolaylaştırdığını işaret eden Şahin, “AK Parti hükümeti olarak, temel felsefemiz ve inancımız insan hayatını kolaylaştıran kaliteyi, yapılan her hizmette insanımızla buluşturabilmektir. Kaliteyi sadece tükettiğimiz ürünleri aldığımızda hissediyoruz ama kalite anlayışını daha genel düşünmek zorundayız. Sultan 2. Beyazıt, bundan 500 küsur yıl önce, dönemin şartlarını düşünerek, Kanunname-i İhtisab- Bursa’yı yazdı. Şanslıyız çünkü Bursa gibi bir Kalite Şehri’nde yaşıyoruz. TSE ve Kalite Derneği de, sunulan ürün ve hizmetlerin daha kaliteli olması için çalışmalarına devam ediyor” dedi.
DÜNDAR: ‘KALİTEYİ KENDİMİZDE ARAYALIM’
TSE Bursa İl Koordinatörlüğü tarafından ilk kez verilen “Kalite Şehri Farkındalık Ödülü”nün takdim töreniyle başlayan gece, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın teşekkür konuşmasıyla devam etti.
Başkan Dündar, “Kalitenin yazıldığı ilk ve tek şehirde kaliteyi yaşıyor olmak ve kaliteyi uygulamak en önemli görevimiz. Ne yazık ki biz, kendi değerlerimizi unutup, başka ülkelerde bizden daha kalite bir yaşam standardı arıyoruz. Kaliteyi önce kendimizde aramalıyız. Belediye olarak, TSE ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, TSE 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve TSE EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi almış tek belediyeyiz. TS ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi için de çalışmalarımız halen devam ediyor. Hepsini layıkıyla almaya talibiz. Osmangazi Belediyesi olarak oluşturduğumuz farkındalık aslında Bursa’nın farkındalığıdır” diye konuştu.
IŞIĞIÇOK: ‘KARACA TÜRKİYE’DEKİ ÖZEL İNSANLARDAN BİRİSİDİR’
Kalite Birliği Başkan Vekili ve Ödül Komisyon Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok, 2009 yılında kurulan Kalite Birliği olarak, 2010 yılından itibaren Kalite Ödülü vermeye başladıklarını naklederek, sözlerine şöyle devam etti: “Kaliteye ve insanlığa yapılan katkı nedeniyle bu ödülü çeşitli kurum, kuruluş ve kişilere vermekteyiz. 2012 yılı ödülünü de ‘Yaşam Kalitesi’ alanında vermeyi uygun gördük. Bu çerçevede, toprak sevgisini genç nesillere aşılayan, ağaçlandırma çalışmalarıyla ülkemizin her alanında faaliyetler gösteren, sosyal projeleriyle özellikle öğrencilerin sevgisini ve saygısını kazanan, faaliyetlerinde gelir getirici ve gelir elde edici unsurlar bulunmayan, yeşilin ve doğanın korunması için kamuya yol gösteren ve hayatını insanlığa adayan TEMA Vakfı Kurucusu ve Onursal Başkanı Hayrettin Karaca’ya, nam-ı diğer ‘Toprak Dede’ye Türkiye Kalite Ödülü’nün verilmesini kararlaştırdık. Karaca’nın Türkiye’deki özel insanlardan biri olduğunu biliyoruz. 2012 yılında İsveç’te alternatif Nobel ödülü olarak görülen ‘Doğru Yaşam Ödülü ve yine aynı yıl Birleşmiş Milletler’in açtığı ‘Yaşam İçin Toprak Ödülü’nün TEMA Vakfına verildiğini ayrıca hatırlatmalıyım.”
Gösterilen ilgiden ve ödül töreninden dolayı memnuniyetini dile getiren TEMA Vakfı Kurucusu ve Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, TEMA olarak yaşanabilir bir dünya için gayret eden kuruluşlardan biri olduklarını kaydederek, “Ödüllere layık olmak lazım ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, ödüllerin en büyüğüdür” şeklinde konuştu.
Ödül töreni sonrasında katılımcılara, Kişisel Gelişim ve NLP Uzmanı Oğuz Saygın tarafından “Takım Çalışması ve Kişisel Gelişim” konulu teorik ve pratik uygulamalı bir eğitim gerçekleştirildi. Eğitimde Türkiye Hafıza Şampiyonu Mücahit Aköz de hazır bulundu.
***
KALİTE ŞEHRİ’NDE KALİTE’YE ÖDÜL
Bursa - Türk Standartları Enstitüsü(TSE) Bursa İl Koordinatörlüğü ve Kalite Birliği tarafından verilen ‘2013 Türkiye Kalite Ödülü’ne, Yavuz İskenderoğlu ve Uludağ Maden Suları firması layık görüldü.
Kalite Birliği ödül komisyonunun, bireysel ve kurumsal olmak üzere iki ayrı kategoride değerlendirdiği ‘2013 Türkiye Kalite Ödülü’nün bu yıl ki teması, Bursa’da 100 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren kuruluşlar oldu. Bireysel kategoride ödüle layık görülen Yavuz İskenderoğlu adına Oğuzhan İskenderoğlu’na takdim edilen ödül, kurumsal kategoride de Uludağ Maden Suları adına Mehmet Erbak’a sunuldu.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nda(BTSO) gerçekleşen ödül törenine kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütlerinin, ticaret ve sanayi odaları ile organize sanayi bölgelerinin temsilcileri yoğun ilgi gösterdi.
Kaliteye önem veren ve kalite ile farkındalık oluşturan tüm katılımcılara ilgilerinden dolayı teşekkür eden TSE Bursa İl Koordinatörü ve Kalite Birliği Başkan Vekili Mustafa Karaman, yaptığı açılış konuşmasında, Kalite Şehri Bursa’da böyle güzel ve anlamlı bir organizasyonda daha birarada bulunmanın kıvancını yaşadıklarını aktardı.
KARAMAN: ‘KALİTE OLMAZSA GELİŞEMEYİZ’
Kalitenin bir yaşam tarzı olduğunu ve muasır medeniyet seviyesine erişmenin yolunun kaliteden geçtiğini vurgulayan Mustafa Karaman, “Kaliteyi yaşam tarzı haline getirmek, kaliteyi üretmek, kaliteyi tercih etmek, ülkemizin de, insanımızın da refah seviyesini ve yaşam kalitesini yükseltecektir. Çünkü gelişimin ve mutluluğun kaynağı kalitedir. Kalite olmazsa güçlü bir ülke haline gelemez ve büyüyemeyiz” dedi.
Sağlıklı ve güvenilir ortamda üretimde bulunan tüm kuruluşlara da çağrı bulunan Karaman, “İsrafı engellemek kaliteyle mümkündür. Bu ülkenin kaynağı, bu ülkede kalmalı. 4 milyar dolarlık uygunluk değerlendirme pazarının 3.7 milyar doları yurt dışına gitmekte ve kaynaklarımız israf edilmektedir. Belgeler duvara asılmak için alınmaz. Belgeyi parayla satan ve duyguyu paraya dönüştürenleri önemsemeyiniz. Düzensizliğe ve uygunsuzluğa ortak olmayınız. Gerçek ve temiz kalite anlayışı doğrultusunda gayret sevkeden kurum ve kuruluşlara destek veriniz” diye konuştu.
GÜLENER: ‘NİYETİMİZ KADERİMİZ VE KALİTEMİZDİR’
Program, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener’in konuşmasıyla devam etti. Gülener, kalitenin ve kaliteli bir yaşam tarzına sahip olmanın önemine değinerek, kaliteyi bulmak için kaliteye seslenmemiz gerektiğini, her milletin niyeti ne ise kaderinin ve kalitesinin de o olduğunu ifade etti ve katılımcılara iş yaşamındaki şahsi tecrübelerinden örnekler aktardı.
VALİ YARDIMCISI ÖZDEMİR: ‘KALİTEYİ ÖNEMSİYOR VE DESTEKLİYORUZ’
Programda son konuşmayı, Vali Yardımcısı Ferudun Cemal Özdemir yaptı. 2013 Türkiye Kalite Ödülü’ne layık görülen Yavuz İskenderoğlu’nu ve Uludağ Maden Suları firmasını kutlayarak, başarılarının devamını dileyen Özdemir, gelişen ve değişen dünyada en büyük gücün kalite olduğunu belirtti ve kaliteliyi teşvik eden bu tür programları her zaman önemsediklerini söyledi.
Konuşmaların ardından ödül törenine geçilen programda, Kalite Birliği Başkanı ve TSE Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Erkan Işığıçok da, ödül töreninin, Kalite Şehri Bursa’ya ve ülkemize hayırlı olmasını diledi. Işığıçok, kurumsallaşma ve markalaşma çerçevesinde 100 yılı aşkındır faaliyet göstermenin tesadüf olamayacağını, çünkü kaliteye tesadüfler sonucunda erişilemeyeceğini dile getirdi.
Ödül töreni sonrasında katılımcılara, Kişisel Gelişim ve NLP Uzmanı Oğuz Saygın tarafından “Kurumsallaşma ve Markalaşma” konulu bir eğitim sunuldu.