8. Kalite Ordusuna '3. Göz ve Kalite İnsan' Anlatıldı
‘3.GÖZ’E YOĞUN İLGİ
‘3.Göz Yaklaşımıyla Kendini Arayan Kaliteli İnsan’adlı‘Standart-Up’, Uludağ Üniversitesi Ulutek Teknoloji Geliştirme Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Sosyal sorumluluk projelerini üye aidatlarıyla gerçekleştiren KALBİR, örnek bir sivil toplum kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdürmekte.
Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kalite Birliği Derneği(KALBİR) Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok ve Türk Standartları Enstitüsü(TSE) Başaraştırmacısı Mustafa Karaman tarafından verilen eğitimi Uludağ Üniversitesi öğrencileri ilgiyle dinledi.
Mustafa Karaman, başarının ancak doğru iletişim ile yakalanabileceğine dikkat çekerek, iletişimin hayatın her alanında yer aldığını ve ancak doğru kullanımında istenilen sonuca ulaşıldığını belirtti. Karaman, “Doğru iletişim kurabilmenin temeli ailede başlar. İletişimi sağlıklı kurabiliyorsanız, hayatınızı kolaylaştırabilecek formülü bulmuşsunuz demektir” dedi.
Mustafa Karaman’ın düşündüren ve eğlendiren kalite sunumu, salondaki katılımcıların kahkahaları ve alkışlarıyla karşılandı. Karaman, sunumunda kalite kirliliğini ve nedenlerini gündeme getirerek, kuruluşların kayıplarını örnekleriyle anlatarak, başarının ancak doğru iletişim ile yakalanabileceğine değindi.
Mustafa Karaman ayrıca, kurum ve kuruluşlar olmak üzere birçok firmada kalite anlayışının daha üst seviyeye çıkması için gayret gösterdiklerini söyledi.
Aynı zamanda Kalite Birliği Derneği(KALBİR) Başkanı olan Prof. Dr. Erkan Işığıçok da, istatistik biliminin ‘üçüncü göz’ diye nitelendirilebilecek kadar önemli bir bilim dalı olduğunu ifade etti. Işığıçok, istatistik biliminin olaylardan önce harekete geçerek, önleyici tedbir almamıza katkı sağlayan, yenilikçi ve sistematik yaklaşımlara sahip olduğunu ve bu noktada yöneticilerin üçüncü gözü olarak değerlendirilebileceğini belirtti.
Sunumunda başarılı yapılan istatistiğin doğru karar aşamasında büyük önem taşıdığına dikkat çeken Prof. Dr. Erkan Işığıçok, “Hepimizde iki göz var, ama rekabet ortamında iki göz yetmiyor. Bugün üçüncü gözümüzü keşfedeceğiz. İş dünyasında fark oluşturmak, karar vermek ve değer katmak için üçüncü göz mühimdir. O göz bilim gözüdür. Bilimin ilkelerini yerine getirdiğimizde üç tane gözümüz oluyor. Ölçemediğinizi yönetemezsiniz ve yönetemezseniz yok olup gidersiniz. O halde, yönetim performansının artırılmasında istatistikten ve bilimden yararlanmak kaçınılmaz görünmektedir” diye konuştu.
KALBİR’in ‘8. Dönem Kalite Ordusu İş Dünyasına Hazırlık Programı’ kapsamında düzenlenen eğitim hakkında açıklama yapan KALBİR Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok, KALBİR olarak öğrencilerin hayata atılmalarını ve tutunmalarını sağladıklarını söyledi. Prof. Dr. Işığıçok, “İngilizceyi iyi derecede konuşabilen, anlayabilen ve yazabilen, İleri Excel konusunda altyapıya sahip ve iş dünyasına hazırlık niteliğinde seminerler almış bir üniversite mezununun iş bulma konusunda sıkıntısının olmayacağını düşünüyoruz. Bu konuda motive edeceğiz ve koçluk yapacağız” dedi.
Program sonunda katılımcılar ise hem eğlendiren hem de düşündüren bir “Standard – Up” izlediklerini belirttiler.
‘HER ŞEY KALİTE ŞEHRİ BURSA İÇİN…’
- RECEP ALTEPE: ‘KALKINMA VE GELİŞME YOLUNDA EN ÖNEMLİ İHTİYAÇ KALİTEDİR’
Bursa - Kalite Birliği’nin (KALBİR) ‘8. Dönem Kalite Ordusu İş Dünyasına Hazırlık Programı’ kapsamında düzenlediği eğitim programına, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe “Haftanın Konuğu” olarak katıldı.
Başkan Recep Altepe’yi Uludağ Üniversitesi öğrencileri ilgiyle dinledi.
Uludağ Üniversitesi Ulutek Teknoloji Geliştirme Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda KALBİR Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok, KALBİR Yönetim Kurulu ve Türk Standartları Enstitüsü(TSE) Başaraştırmacısı Mustafa Karaman hazır bulundu.
Başkan Recep Altepe, KALBİR’in faaliyetlerini ilgiyle ve beğeniyle karşıladıklarını dile getirerek, kalitenin bir kültür olduğunu, hayatın her kademesinde kalite bilincine sahip olunması gerektiğini vurguladı. Hizmet anlamında düzen ve kalitenin önemine değinen Recep Altepe, kalitenin kalkınma yolunda en önemli ihtiyaç olduğunu ve “kalite şehri” hedefi doğrultusunda çalıştıklarını belirtti. “Her şey kalite şehri Bursa için” diyen Recep Altepe, dünya genelinde Bursa’nın yaşam kalitesi en yüksek şehirler listesinde bulunduğuna da dikkat çekti.
Türk Standartları Enstitüsü(TSE) Başaraştırmacısı ve aynı zamanda KALBİR Başkan Vekili olan Mustafa Karaman ise programa haftanın konuğu olarak katılım sağlayan Başkan Recep Altepe’ye teşekkürlerini sundu.
Mustafa Karaman, bireysel kaliteden başlamak üzere, toplumsal kaliteyi üst seviyelere çıkarmak için çalışmalarda bulunduklarını, topluma, sanayiye, kaliteye, tüketiciye, gençlere ve geleceğe faydalı olmayı hedeflediklerini söyledi.Karaman, “Kaliteyi yaşam tarzı haline getirmek, kaliteyi üretmek, kaliteyi tercih etmek, ülkemizin de, insanımızın da refah seviyesini ve yaşam kalitesini yükseltecektir. Çünkü gelişimin ve mutluluğun kaynağı kalitedir. Kalite olmazsa güçlü bir ülke haline gelemez ve büyüyemeyiz” dedi.
Mustafa Karaman ayrıca KALBİR’in 2009 yılından bu yana temiz kalite dediğine, kaliteyi ticarete kurban etmediğine, siyasetin dışında bir kalite anlayışı sergilediğine ve milli kuruluş olan TSE’yi desteklediğine söyledi.
KALBİR’in ‘8. Dönem Kalite Ordusu İş Dünyasına Hazırlık Programı’ kapsamında düzenlenen eğitim hakkında açıklama yapan KALBİR Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok ise, KALBİR olarak öğrencilerin hayata atılmalarını ve tutunmalarını sağladıklarını söyledi. Prof. Dr. Işığıçok, “İngilizceyi iyi derecede konuşabilen, anlayabilen ve yazabilen, İleri Excel konusunda altyapıya sahip ve iş dünyasına hazırlık niteliğinde seminerler almış bir üniversite mezununun iş bulma konusunda sıkıntısının olmayacağını düşünüyoruz. Bu konuda motive edeceğiz ve koçluk yapacağız” dedi.
Sosyal sorumluluk projelerini üye aidatlarıyla gerçekleştiren KALBİR, örnek bir sivil toplum kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdürmekte.